Ramen m. Miso og Peanutbutter

29 jan 2025 | Aftensmad, Suppe, Vegansk, Vegetarisk

Ramen m. miso og peanutbutter er nemt, sundt og utrolig lækkert. Ramen suppe er en japansk nudelsuppe med grønt, kogt op på en bouillon, miso, ingefær og hvidlæg. Suppen toppes tit med et æg – som man altid kan vælge om man vil bruge eller ej. Vi forstår godt, at den japanske suppe med nudler er populær. Prøv selv vores bedste opskrift på hjemmelavet ramen med kylling, grønt og nudler.

Det er enkelt og hurtig suppe at bikse sammen, hvem kan ikke lide det? Derfor er det også en god hverdagsret.

Ramen m. Miso og peanutbutter

Antal: 2 personer

Ingredienser

Til Tempeh

  • 200 g. Tempeh*
  • 1 spsk. Sesamolie* ristet
  • 2 spsk. Tamari*
  • 2 spsk. Ingefær sirup

Til Ramen

  • 2 Løg
  • 2 Gulerødder mellemstore
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. Chili
  • 2 cm Ingefær revet
  • 2 spsk. Sesamolie* ristet
  • 2 spsk. peanutbutter cremet
  • 2 spsk. Tamari*
  • 700 ml. vand
  • 2 spsk. Genmai Miso*
  • 200 g. Udon nudler*
  • Kokosolie til stegning

Sådan gør du

  • Skær tempeh i tynde skiver. Tilsæt sesamolie, tamari, ingefærsirup og genmai miso og lad det marinere i mindst en time
  • Skær grøntsagerne til bouillonen i stykker. Dette behøver ikke at være perfekt, for det skal blendes senere
  • Varm sesamolien op i en gryde og steg løgene i et minut. Tilsæt gulerødder, porre, hvidløg, ingefær og chilipeber og steg i yderligere 2 minutter
  • Hæld et lille glas vand på panden. Tilsæt peanutbutter og Tamari, og rør rundt, indtil det er glat.
  • Tilsæt resten af vandet. Lad det simre forsigtigt i mindst 10 minutter. Du kan også lade suppen simre i op til 90 minutter for mere smag!
  • Blend bouillonen med en stavblender til det er ensartet
  • Kog Udon nudlerne i cirka 3-5 minutter. Hvis du skal spise hele retten med det samme, kan du blot tilberede nudlerne i bouillonen. Ellers koges de i en separat gryde
  • Sluk for blusset. Bland Misoen med lidt vand og kom det i gryden hvor det blandet godt sammen med det andet
  • Kom kokosolie på en ren pande og steg dit tempeh i ca. 3 minutter
  • Skær hvidkålen til fine strimler
  • Kom Ramensuppen og nudlerne i skåle og pynt med en håndfuld hvidkål, koriander, tempeh og evt. et kogt æg for mere fylde.

Noter

*Findes i Biogans sortiment på www.shop.biogan.dk eller hos den lokale biogan forhandler.
Ingredienserne: Tempeh, sesamolie, Tamari, Udon nudler, Genmai Miso.

Du kan variere indholdet som du vil – denne ramen m. miso og peanutbutter kan også toppes med andre grøntsager, et æg og sesamfrø. Her er det kun fantasien der sætter grænserne. Vi anbefaler dog, at holde det enkelt for virkelig at få smagen fra bouillonen.

Har du brug for mere inspiration til aftensmaden? Vi har en masse lækre, nemme og sunde opskrifter lige her.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering