Boller med Steel Cut Oats

22 apr 2025 | Bagværk, Opskrifter

Disse boller med steel cut oats er både nærende og velsmagende! En perfekt balance mellem den bløde, let luftige dej og den lidt mere rustikke tekstur fra de grove havregryn. Steel cut oats giver bollerne dejlig bid og ekstra fylde, samtidig med at de tilfører masser af fiber og næringsstoffer. Perfekte til morgenmaden, et sundt mellemmåltid eller som en del af frokosten, og de kan nemt tilpasses med forskellige kerner eller frø for ekstra smag. Bag disse boller og lad din hjemlige duft af nybagt brød fylde huset!

Boller med Steel Cut Oats

Antal: 10 stk.

Ingredienser

  • 1 dl. Steel Cut Oats*
  • 2 dl. vand til kogning af steel cut oats
  • 3 dl. vand til dejen
  • 25 g. gær (10 g hvis det skal koldhæves)
  • 1 spsk. honning
  • tsk. salt*
  • 1 spsk. olivenolie*
  • 100 g. grahamsmel
  • 425 g. hvedemel gerne med 12% protein
  • evt. kerner eller frø

Sådan gør du

  • Kog 1 dl oats med 2 dl vand i ca. 10-15 min, indtil de er bløde men stadig har lidt bid. Lad dem køle lidt af
  • Rør gæren ud i de 3 dl lunkent vand. Tilsæt honning, salt, olie og de kogte oats. Rør godt rundt
  • Start med grahamsmel og tilsæt så hvedemelet lidt ad gangen, til dejen er blød men ikke for klistret. Ælt godt – gerne 5-10 min (maskine eller hånd)
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 1,5 time ved stuetemperatur – eller natten over i køleskab hvis du bruger mindre gær
  • Form 10 boller og læg dem på bagepapir. Du behøver ikke ælte meget – bare "klatte" dem ud med en ske hvis dejen er våd
  • Lad dem efterhæve i 30-45 min, mens ovnen varmer op
  • Bag ved 225°C (varmluft) i ca. 15-18 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når du banker på bunden

Steel cut oats i boller er altid et hit til en langsom morgen eller som starten på en dag fyldt med energi.

Er du på udkig efter andet bagværk? Find vores andre opskrifter lige her.

______________________________________________

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering