Havreris vil man nok mene passer bedst til madlavning og ikke i cookies – men her tager man fejl! Vi har testet hvor alsidige vores havreris kan være, og denne opskrift taler for sig selv. Disse cookies er simpelthen så lækre, og giver et dejligt twist til den traditionelle cookie. Vi har kun tilføjet chokolade, men man kan altid komme nødder eller bær i dejen for at lave dem som man præcist vil have det.
Havreris cookies
Ingredienser
- 1 dl Havreris*
- 3 spsk neutral Bio Planete kokosolie* (man kan også bruge alm. olie)*
- 100 g smør blødt
- 1 æg
- 60 g brun farin
- 90 g sukker
- 170 g mel
- 1 tsk bagepulver*
- 100 g mørk chokolade* hakket
Sådan gør du
- Kom kokosolie på en pande og lad det smelte
- Når olien er smeltet kommes havreris på panden sammen med olien og ristes i ca. 7-10 minutter ved svag varme. Sørg for at havrerisene er dækket med olien. De er færdige når de har fået en gylden farve
- Hæld dem over i en si og lad dem dryppe af
- Rør sukker, brun farin og smør sammen
- Tilsæt æg og rør rundt
- I en anden skål blandes mel, bagepulver og salt sammen før det kommes over i sukker/ægge blandingen - rør det sammen
- Tilsæt de ristede havreris og hakket chokolade og rør det rundt
- Kom dejen på køl i en times tid
- Del dejen i ca. 35 g og rul dem til kugler
- Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - der skal være lidt afstand mellem dem, så de ikke smelter sammen
- Tryk lidt på dem, så de får en flad overflade
- Bag cookies midt i ovnen ved 175°C almindelig ovn i ca. 10 minutter eller indtil kanten er gylden
Noter
Kunne du lige vores cookies med havreris og tænker at prøve andet bagværk? Vi har samlet en masse opskrifter, som altid kan findes lige her.
Vi vil meget gerne høre hvad du synes om dem, så efterlad gerne en kommentar nedenfor.
______________________________________________
0 kommentarer