En græskartærte er en perfekt efterårs dessert eller til kaffebordet. Den er utrolig nem at lave, og så har den simpelthen den dejligste smag af græskar. Vi har brugt vores Bio Planeté ristet græskarolie.
Græskartærte
En efterårsdessert med en intens græskarsmag.
Antal: 7 personer
Ingredienser
- 520 g. hvedemel
- 340 g. smør
- 80 ml. koldt vand
- 1 knivspids salt
- 840 g. græskarpuré
- 800 g. kondenseret mælk
- 4 æg
- 2 spsk. kanel* stødt
- 1 tsk. ingefærpulver*
- 1 tsk. muskatnød* stødt
- 2 spsk. Bio Planéte ristet græskarolie*
Sådan gør du
- Bland mel og salt i en skål og tilsæt smør og koldt vand. Ælt dejen godt, indtil du har en ensartet masse. Rul dejen i plastfolie og læg den i køleskabet i to timer
- Tag derefter dejen ud af køleskabet og fordel den i bunden af en springform. Fjern om nødvendigt noget af dejen og form efterårsblade, der kan bruges som dekoration på kagen. Forvarm ovnen til 180°c
- Kom græskarpuré, kondenseret mælk, æg, ristet græskarkerneolie og krydderier i en skål og rør til en ensartet masse
- Hæld derefter massen i springformen. Bag i ca. 50-60 minutter indtil den er gyldenbrun
- Test med en tandstik i midten af kagen, om dejen er bagt igennem. Græskarfyldet stivner først, når det er afkølet.
Noter
*Findes i Biogans sortiment
Du kan altid finde vores produkter hos din lokale Biogan forhandler.
0 kommentarer