Vi har lavet de skønneste glutenfri honninghjerter til julens bagning. De har en krydret og dejlig smag af jul – og så dufter de bare rigtig godt! Der er ingen jul uden honningduftende hjerter overtrukket med chokolade. Vi har brugt flere forskellige af vores glutenfri mele for at få det bedste resultat. Hvis du vil have dem til at smage ekstra meget af honning, kan der altid kommes lidt mere honning i, men vi synes disse er rigtig godt afstemt.
Glutenfri honninghjerter
Ingredienser
- 1 tsk. kanel*
- 1 tsk. ingefær*
- ½ tsk. kardemomme
- ½ tsk. nelliker*
- 210 g. smør
- 290 g. honning*
- 250 g. Rismel* fuldkorn
- 110 g. Mandelmel*
- 3 tsk. Loppefrøskaller*
- 1 tsk. hjortetaksalt
- 1 æggeblomme
Sådan gør du
- Kog honning, smør, krydderier sammen i en gryde
- Stil den til side, og lad den køle helt ned
- Bland mandelmel, fuldkornsrismel, loppefrøskaller og hjortetaksalt sammen i en skål
- Kom den nedkølede honningmasse i skålen og rør det sammen
- Kom æggeblommen i og bland
- Stil den på køl til den er helt kold og hård
- Drys lidt fuldkornsrismel ud på bordet og rul dejen ud så den ca. er ½ cm tyk
- Stik dejen ud med en hjerteform eller hvis honningkagerne skal have andre form
- Saml det overskydende dej sammen, rul den ud, og stik flere kager ud
- Forvarm ovnen til 160°
- Beklæd bagepladen med bagepapir og fordel hjerterne på bagepladen. Bag dem i ca. 10 minutter, eller til de får en lysebrun farve
- Lad hjerterne køle helt ned, inden de overtrækkes med chokolade.
Noter
Produkterne, vi har brugt, kan findes på vores webshop eller hos den lokale biogan forhandler.
Hvad synes du om vores glutenfri honninghjerter? Efterlad meget gerne en kommentar hvor du fortæller hvordan du har gjort!
0 kommentarer