Vores glutenfri brunkager er så lækre og et musthave til julen! De får den gode sprødhed som vi kender den og er meget nemme at bage. Vi har givet dem et lille nyt twist ved at blande vores Panela Rørsukker i, men det er en ingrediens man kan udelade hvis man vil have de helt traditionelle. Brunkagerne er lavet med vores boghvedemel og rismel der er en af vores helt store favoritter når det gælder bagværk.
Glutenfri Brunkager
Ingredienser
- 135 g. rørsukker 235 g hvis der ikke bliver brugt Panela
- 100 g. Panela Rørsukker*
- 120 g. Sirup*
- 240 g. smør
- 14 g. Potaske
- ½ tsk. muskatnød* stødt
- 4 g. nelliker* stødt
- 3 g. ingefær* stødt
- 8 g. kanel* stødt
- 70 g. mandler*
- 300 g. Rismel*
- 200 g. Boghvedemel*
Sådan gør du
- Kog smør, sirup og rørsukker op i en gryde - når det når kogningspunktet tages det af blusset
- Tilsæt krydderierne og potaske i gryde og rør det godt sammen
- Sæt gryden til side og lad det køle helt ned
- Rør ris- og boghvedemel godt sammen og tilsæt sukkerblandingen når det er kølet helt ned
- Ælt det hele godt sammen til den har en fast konsistens
- Form rullerne med en diamenter på ca 5-10 cm (Kommer an på hvor store du vil have dem)
- Kom rullerne på køl indtil de er hårde og kolde nok til at skære i
- Skær brunkagerne tynde og bag dem i ovnen ved 175° i ca. 5 minutter.
Noter
Du kan finde alle produkterne i vores webshop eller hos den lokale biogan forhandler.
Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om vores opskrift på glutenfri brunkager, så efterlad gerne en besked!
0 kommentarer