Tarteletter med vege-ricotta
Veganske tarteletter med vege-ricotta
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 100 g semi fuldkornsmel
- 30 g olivenolie
- 30 g vand
- 1/2 tsk salt
Grøntsagsricotta
- 1 liter Bridge sojadrik
- 5 spsk æblecidereddike eller citronsaft
- 1 bundt friskekrydderurter: timian, dild, fennikel, persille, purløg, merian
- 2 spsk bagepulver
- Salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Kog sojadrik op, sluk for varmen og tilsæt eddike og omrør kort
- Dæk til og lad det stivne i nogle minutter, til du kan se hvide flager skilt fra den klare væske
- Hæld stivelsen i en slynge eller sigte dækket med et viskestykke og skyl det blidt med varmt vand for at skylle rester fra eddiken væk
- Lad det tørre i viskestykket til det er solidt, men stadig blødt. Krydder med bagepulver, krydderier, salt og peber
- Bland mel med salt i en skål, tilsæt olie og ælt det. Tilsæt vand og ælt til dejen er glat og homogen. Rul den tynd og skær den ud i 5 cirkler
- Vend aluminium muffin forme på hovedet, smør med til olie og læg dejskriverne over dem, så de flugter med kanterne. Prik toppen med en gaffel og bag ved 180 o C i cirka 20 minutter
- Tag forsigtigt tarteletterne af formene. Når de er helt kolde, fyldes de med vege-ricottaen med en sprøjtepose
- Pynt evt. med lidt af krydderurterne og lidt tomater
0 kommentarer