Sorghum Pilaf

31 maj 2021 | Aftensmad, Opskrifter, Salat, Tilbehør, Vegansk, Vegetarisk

Pilaf er oprindeligt en ret eller tilbehør, der bliver tilberedt med langkornede ris, vi har dog lavet vores egen udgave og kaldt den “Sorghum Pilaf”. Den har sin oprindelse i Tyrkiet, men spises utrolig mange steder i verden. Vi har lavet den med Hel Sorghum i stedet for ris, da det har et højt indhold af mineraler. Generelt kan hel Sorghum erstatte ris i mange retter.

Den har en utrolig lækker og frisk smag og kan justeres med præcis hvad du vil have i retten.

Sorghum pilaf

Lækkert tilbehør med masser af smag til f.eks. grillmaden

Ingredienser

  • 2,5 dl hel sorghum
  • 1/4 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl majs
  • 1 dl rød peber
  • 1 dl grøn peber
  • ½ jalapeno chili
  • 0,5 dl hakket persille
  • 0,75 dl tomat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeber

Sådan gør du

  • Kog 7,5 dl vand og tilsæt de 2,5 dl hel sorghum. Lad det koge under låg ved medium varme i 45-60 minutter. Imens denne koger, kan du forberede de andre ingredienser.
  • Start med at skær løg, rød peberfrugt, grøn peberfrugt, jalapeno chili og tomater i tern. Hak hvidløgene fint.
  • Kom noget olivenolie på en pande, og start med at sautér hvidløg og løget.
  • Tilsæt majs, alle peberne persille, tomater, salt og citronpeberet.
  • Lad det sauterer på panden til det meste af væsken er dampet væk (ca. 10 min).
  • Når sorghumen er færdigkogt, kommen de på panden og steges med grøntsager i ca. 10 minutter.

Vores Sorghum kan købes hos den lokale Biogan forhandler eller på vores webshop.

Hvad synes du om vores Sorghum Pilaf? På vores hjemmeside kan du altid finde opskrifter med alle vores produkter, så du kan blive inspireret til hvordan det bruges.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering