Skal du prøve vores sorghum bowl med grillede grøntsager? Det synes vi! Det er en ret der er utrolig nem at lave, og kan tilpasses til hele familiens ønsker og behov. Derudover er den også rigtig sund og nærende. Sorghum har et højt indhold af mineraler og er meget alsidig i forhold til anvendelsesmuligheder. Det kan spises som erstatning for ris eller anvendes til dejlig smagfuld grød.
Sorghum bowl med grillede grøntsager
Ingredienser
Sorghum
- 2,5 dl hel sorghum
- 7,5 dl vand
Grillede grøntsager
- 2 gulerødder
- ½ broccoli
- 1 medium rødløg
- 1 citron
- 5 kviste timian
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
Tilbehør
- 3 spsk olivenolie
- 1 dl smuldret feta
- ½ dl tørrede tranebær
- ½ dl mandler
Sådan gør du
- Start med at kog sorghum efter posens anvisninger
- Imens forvarmer du ovnen til 230C°
- Skræl gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Skær broccolien ud i små buketter. Skræl løget og skær det i store stykker. Riv skallen af citronen og gem den senere, Skær citronen over i halv
- Kom gulerødder, løg og broccoli i en skål og bland det godt med olivenolie, salt og peber
- Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir, sammen med de to halve citroner og timian kvistene
- Bag i ovnen i 20-25 minutter til grøntsagerne er bløde og gyldne. Smid efterfølgende timianen ud
- Press den bagte citron ud i en skål sammen med 3 spsk olivenolie, halvdelen af fetaen og krydr med salt og peber. Hæld ca. 1/3 af dressingen ud over de kogte sorghum
- I en stor skål blander du de grillede grøntsager, citronskallen, resten af dressingen, mandler og tranebær
- Anret i skåle med sorghum nederst med de grillede grøntsager ovenpå
Vores produkter kan altid findes hos den lokale biogan forhandler eller på vores egen webshop.
Kan du ikke få nok af vores sorghum bowl med grillede grøntsager og vil se flere af vores nemme hverdagsretter? Så se med lige her, hvor vi har samlet vores opskrifter på aftensmad til hele familien.
0 kommentarer