Hvordan får vi et godt og aktivt møde?

12 jan 2021 | Nyheder

Vi bruger rigtig megen tid på møder, faktisk er der undersøgelser der viser, at ledere i Danmark bruger mellem 9 og 12 timer hver uge på møder. For alle parter, om det er en privat virksomhed, en offentlig institution eller den enkelte medarbejder, er det vigtigt, at denne tid udnyttes så optimalt som muligt og at vi skaber den gode mødeenergi.

Hvordan kan vi øge mødeenergien?

En af måderne til at, have gode, konstruktive møder er, at mødedeltagerne føler sig godt tilpasse samt at deres energiniveau er højt under hele mødet. Der skal ikke så meget til og en af måderne til at sikre et godt møde er den rigtige mødeforplejning. God kaffe og te, koldt vand fra hanen samt lidt lækkert at snacke, så kan vi bevare den gode energi.

Tidligere fik man til et møde typisk serveret kaffe og et stykke kage, men i takt med, at vi bliver mere og mere bevidste om den gode kosts betydning er der kommet andre former for lækker mødeforplejning.  Vi kan for eksempel vælge at servere lidt nødder og tørrede frugter.

Hvorfor spise nødder?

Nødder har mange gode, sunde egenskaber. De har et højt indhold af umættede fedtsyrer, godt med proteiner, fibre, mineraler og vitaminer.

Det anbefales, at man spiser op til 30 g dagligt. Man anbefaler desuden, primært at spise rå nødder, altså undgå nødder med salt og sukker. Grunden til at man anbefaler 30g nødder dagligt er, at energiindholdet i nødder er højt, hvilket kommer fra det ganske vist gode umættede fedt, men det kan give vægtforøgelse ved større mængder.

Desuden er det nemt at servere nødder og tørrede frugter, man behøver ikke at gå til bageren, men kan altid have et lille udvalg liggende, så man altid er klar til et møde uden at skulle bruge tid på forberedelse af forplejning. Nødder og tørrede frugter, specielt økologiske som mødeforplejning sender også et budskab til kunderne om, at man som virksomhed eller institution tænker på bæredygtighed og sundhed.

Hos Biogan A/S har vi lavet en serie af 30g poser med nøddeblandinger og poser med blandinger af nødder og tørrede frugter. De små poser er handy, nemme at servere samt hygiejniske.   Klik på dette link :::::nøddemix:::::::: og få lidt inspiration. Du kan også købe større poser med nødder og tørrede frugter og selv lave dine blandinger.

Når man rister nødder, kan man enten riste ved at tilsætte ekstra fedt eller tørriste uden ekstra fedt. Hos Biogan AS har vi vores eget risteri hvor vi tørrister nødderne.

Et lille tip til opbevaring er, at man opbevarer sine nødder og tørrede frugter bedst køligt, gerne i et køleskab.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Biogan A/S
Møgelbakken 3-5
8520 Lystrup

CVR: DK 25 59 48 94

Kontakt

T: +45 86 74 07 71

M: kontor@biogan.dk

Man-tors: 09.00 - 15.30

Fredag: 09.00 - 13.00