Linsegryde med tomat og krydderier
Smagfuld gryderet med linser og krydderier
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk revet ingefær
- 3 spsk olivenolie
- 3 tsk karry
- 1 spsk stødt spidskommen
- ½ spsk stødt koriander
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk chiliflager
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 200 g linser efter eget valg
- 1 flaske mosede tomater
Græsk yoghurt med mynte og agurk
- 1 håndfuld mynte
- 2,5 dl græsk yoghurt
- ½ agurk
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk stødt spidskommen
- salt
- sort peber
Sådan gør du
- Skyl linserne til vandet er klart
- Hak hvidløg og riv ingefær
- Varm olien i en gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg og ingefær. Rør rundt i et minut
- Tilsæt herefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager, svits yderlige i et minuts tid, rør imens
- Kom linserne, grøntsagsbouillon og de mosede tomater i gryden
- Skru ned på middel varme
- Lad det simre ca. 30-40, til linsegryden har den ønskede konsistens
- Smag til sidst til med salt og peber
Græsk yoghurt med mynte og agurk
- Hak mynte fint, og skær agurken i helt små tern
- Bland mynten og agurken i den græske yoghurt
- Tilføj presset hvidløg, spidskommen, salt og peber
0 kommentarer