Glutenfri muffins med blåbær er den perfekte erstatning til den almindelige blåbær muffin. Dejen bliver god svampet og har den milde smag af de søde blåbær. Man kan altid prøve at komme vores søde vilde blåbær, som lige giver en ekstra lækker sødme. Blåbær muffins har altid været en af familie favoritterne, og det forstår vi virkelig godt. Vi har brugt vores sorghummel i opskriften, da den er rigtig god at bage med.
Glutenfri muffins med blåbær
Ingredienser
Bland først disse ingredienser og lad det trække i 5 minutter
- 1,2 dl mandeldrik
- 1 stort æg
- 2 store bananer (most)
- 6 spsk olie
- 1,5 tsk æblecidereddike
- 1 tsk vanilje ekstrakt
- 2,4 dl glutenfrie havregryn
Tilsæt nu disse ingredienser
- 1,8 dl sorghummel
- 4 spsk panela sukker
- 1 tsk natron
- 1/3 tsk salt
- 2 dl blåbær
Crumble topping
- 0,6 dl panela sukker
- 1 spsk sorghummel
- 1 spsk avokadoolie
- ½ tsk kanel
- 2 spsk havregryn eller hakkede nødder
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 205°C
- I en skål blandes mandeldrik, æg, moste bananer, olie, æblecidereddike, vaniljeekstrakt og glutenfrie havregryn. Lad det stå i 5 minutter.
- Tilsæt nu sorghummel, panela sukker, natron og salt. Vend det godt sammen.
- Tag nu 2 spsk sorghummel i en skål med blåbærrene. Bland godt rundt så alle bær er dækket af mel. Dette gør at bærene ikke vil falde til bunden af muffinene under bagningen.
- Kom bærene i dejen og vend dem forsigtigt rundt. Fyld nu muffins formene ca. 3/4 op med dejen.
Crumble topping
- Mix alle ingredienser i en lille skål. Brug en gaffel.
- Drys nu toppingen ud over alle de ubagte muffins og bag dem i ovnen. Bag muffins først ved 205°C i 10 minutter og skru så ovnen ned på 185°C og bag i yderligere 25 minutter.
- Lad kagerne køle af på bagepladen i 5 minutter og flyt dem så over på en bageplade.
Alle vores produkter til de glutenfri muffins med blåbær kan du altid finde på vores webshop eller hos den lokale Biogan forhandler i dit område.
Sorghummel kan bruges til rigtig meget bagværk, og du kan altid finde mange flere bageopskrifter på vores hjemmeside.
0 kommentarer