Prøv dette lækre glutenfri frugtbrød – en perfekt kombination af søde dadler, krydderier og evt. nødder. Det er saftigt, nemt at lave og ideelt som en hurtig snack eller til kaffen.
Glutenfri, men fuld af smag! Vi har, til dette brød, brugt vores fuldkornsrismel, men det kan også erstattes med andre glutenfri mele.
Frugtbrød kan holde sig lækkert i nogle dage, men det smager virkelig også godt at riste det let, så det får en lidt sprød skorpe, som kan smøres med koldt smør.
Glutenfri frugtbrød
Ingredienser
- 3 æg
- 1,2 dl smeltet smør
- 2,5 dl sukker
- 3,5 dl varm mælk
- 1 pakke gær
- 1,2 dl lunkent vand
- 1 tsk vanilje
- 2 tsk kanel stødt
- ½ tsk ingefær stødt
- 1 tsk kardekomme stødt
- 1 tsk salt
- 11,8 dl glutenfri mel (fx, rismel, majsmel eller anden variant)
- 150 g dadler skåret i stykker
- Evt. en håndfuld nødder efter ønske
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Pisk æggene til de er luftige. Tilføj nu sukker, smeltet smør, mælk, vanilje og gær-blandingen i æggene. Pisk godt sammen.
- Tilføj salt, muskatnød og halvdelen af melet. Tilsæt den ønskede mængde dadler og tilsæt så resten af dit mel.
- Lad røremaskinen ælte igennem i mindst 8-10 minutter. Lad det hæve i halvanden time. Slå dejen ned og fyld to smurte franskbrødsforme med dejen – lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.
- Opvarm ovnen til 175 C over og under varme. Bag brødet i 30 – 45 minutter. Test om brødet er færdigt.
- Lad brødet køle af i ovnen med lågen åben. Velbekomme!
Der kan også komme hakket abrikoser og figner i for at få mere smag i det glutenfri frugtbrød. Det er kun fantasien der sætter grænserne.
Efterlad gerne en kommentar om hvad du synes om brødet.
Vores mele, dadler og tørrede frugter kan findes på vors webshop eller hos den lokale biogan forhandler.
0 kommentarer