Glutenfri boller med sorghum - og teffmel
Boller med højt fiberindhold
Antal: 12 stk
Ingredienser
- 30 g gær
- 6 dl lunkent vand
- 1 tsk honning
- 1½ tsk æblecidereddike
- 1½ tsk groft salt
- 100 g teffmel
- 250 g sorghummel
- 50 g majsmel
- 60 g chiafrø
- 50 g hørfrø
- 30 g loppefrøskaller
- 50 g tørrede tranebær
Sådan gør du
- Rør vand, gær og honning sammen og lad det stå nogle minutter
- Kom de tørre ingredienser i skål for sig, og bland dem godt
- Rør æblecidereddiken i gær-blandingen, tilsæt de tørre ingredienser og rør godt med håndmixer elller røremaskine - gerne i 5-10 min til dejen er jævn og blød
- Lad dejen hæve i 45 min
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 10-12 stykker. Form hver stykke til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30 min.
- Tænd ovn på 225 grader
- Pensel bollerne med vand og drys dem med hvide- eller sort sesamfrø
- Bag bollerne i ca. 15-18 minutter
- Lad dem køle af på en rist inden servering
Pga. En speciel diæt jeg er på måtte jeg tage honning, æblecidereddike, majsmel og tranebær fra, og kom hirsemel, lidt ekstra kogt vand i og 1 teske kokosolie i… Smager virkelig godt og tror den oprindelige er endnu bedre 😋 og en anden gang tror jeg at jeg prøver chufamel istedet for hirse.
Det lyder ellers også lækkert med et kokosolie i! 🙂 Vi er glade for at du prøver opskriften af og tilpasser den til netop dig selv – mega fedt!