Glutenfri boller med sorghum – og teffmel

17 aug 2020 | Bagværk, Snacks, Tilbehør

Udskriv
5 fra 1 stemme

Glutenfri boller med sorghum - og teffmel

Boller med højt fiberindhold
Forb. tid1 time 50 minutter
Ret: Morgenmad, Snack, Tilbehør
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 1 tsk honning
  • tsk æblecidereddike
  • tsk groft salt
  • 100 g teffmel
  • 250 g sorghummel
  • 50 g majsmel
  • 60 g chiafrø
  • 50 g hørfrø
  • 30 g loppefrøskaller
  • 50 g tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Rør vand, gær og honning sammen og lad det stå nogle minutter
  • Kom de tørre ingredienser i skål for sig, og bland dem godt
  • Rør æblecidereddiken i gær-blandingen, tilsæt de tørre ingredienser og rør godt med håndmixer elller røremaskine - gerne i 5-10 min til dejen er jævn og blød
  • Lad dejen hæve i 45 min
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 10-12 stykker. Form hver stykke til en bolle. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 30 min.
  • Tænd ovn på 225 grader
  • Pensel bollerne med vand og drys dem med hvide- eller sort sesamfrø
  • Bag bollerne i ca. 15-18 minutter
  • Lad dem køle af på en rist inden servering

2 Kommentarer

  1. Silvia Stegarevic

    5 stars
    Pga. En speciel diæt jeg er på måtte jeg tage honning, æblecidereddike, majsmel og tranebær fra, og kom hirsemel, lidt ekstra kogt vand i og 1 teske kokosolie i… Smager virkelig godt og tror den oprindelige er endnu bedre 😋 og en anden gang tror jeg at jeg prøver chufamel istedet for hirse.

    Svar
    • Biogan

      Det lyder ellers også lækkert med et kokosolie i! 🙂 Vi er glade for at du prøver opskriften af og tilpasser den til netop dig selv – mega fedt!

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering