Nem opskrift på glutenfri banan-daddel muffins. Vi har gjort det nemt at bage med glutenfri ingredienser samtidig med at vi ikke går på kompromis med smagen og kvaliteten. Vores banan-daddel muffins er perfekte til madpakken eller som en hurtig snack om eftermiddagen. Vi har brugt vores kikærtemel og loppefrøskaller i denne opskrift for at binde det hele sammen.
Glutenfri banan-daddel muffins
Ingredienser
- 100 g dadler uden sten* eller vores dadelmasse*
- ½ tsk natron
- 0,8 dl kogende vand
- 2 modne bananer
- 2 æg
- 0,6 dl olivenolie*
- 0,8 dl honning
- 1½ tsk vaniljesukker*
- 190 g kikærtemel*
- 2 tsk fine loppefrøskaller*
- 2 tsk bagepulver*
- 1 tsk kanel*
- 2 tsk chiafrø*
Sådan gør du
- Start med at hakke dadlerne og kom dem i en skål med natron og kogende vand. Dæk til og lad det stå i 10 minutter til det blødt
- Forvarm ovnen til 170 grader
- I en anden skål moses bananerne, og tilsæt så æg, olie, honning og vanilje. Bland godt og sæt til side
- Si kikærtemel, loppefrøskaller, bagepulver og kanel i en stor skål og tilsæt chiafrø
- Tilsæt dadlerne til bananerne og mix det godt sammen
- Kom den våde blanding i melblandingen og bland godt
- Brug en ske til at fylde muffinsformene (ca. 2/3 fyldt)
- Bag kagerne i ca. 20 minutter. Lad kagerne køle ned i 5 minutter før du lægger dem på en rist.
- Opbevar dem i en lufttæt beholder
Noter
Vi har en masse opskrifter på glutenfri bagværk som er nemt at begive sig ud i. Vi bruger tit vores dadelmasse i bagværk, da vi slipper for at blende de almindelige dadler. Vores dadelmasse kan både bruges i bagværk, men det kan også bruges som pålæg på et stykke brød.
Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om vores opskrift på glutenfri banan-daddel muffins , så efterlad gerne en kommentar!
0 kommentarer