Cheese fake er et lækkert alternativ til veganeren, eller dig der ønsker at leve mere plantebaseret, men ikke har lyst til at undvære Cheesecake. Cheese fake er en nem dessert til eller som kage til eftermiddagskaffen. Vi har brugt vores mandeldrik som kan findes på vores webshop eller hos den lokale biogan forhandler.
Cheese fake
Ingredienser
Til bunden
- 300 g veganske kiks eller cookies
- 80 g kokossmør eller vegetabilsk margarine
Fyldet
- 120 g aquafaba
- 150 g sukker
- 10 g agar-agar
- 300 g blandede bær
- 200 g mandeldrik
Sådan gør du
- Start med at beklæde en springform (21 cm) med bagepapir
- Knus kiksene og bland det med fedtstoffet
- Kom nu blandingen i springformen og lav en bund. Brug bagsiden af en ske, til at gøre den så jævn som muligt. Kom formen i køleskabet, så bunden kan sætte sig.
- Kom mandeldrikken og agar-agar op i en gryde og lad det simre ved lav varme i 3 minutter, lad det herefter køle ned.
- Bland nu sukker med aquafaba og pisk i mindst 20 minutter, brug en køkkenmaskine eller en håndmixer.
- Når du har pisket din aquafaba stiv, kommes mandeldrikken i. Pisk det til det samler sig.
- Hæld nu massen i formen, og kom kagen på køl til den har sat sig.
- Blend bær, til du får en lækker sovs til at servere sammen med kagen. Velbekomme!
Vidste du godt at Aquafaba er kogevandet fra Ingridærter eller kikærter? Vi har lavet en guide til hvordan man laver det.
Hvis du har vores kikærter eller Ingridærter, kan du derved gemme vandet og bruge det til en lækker dessert. Det er det vi kalder at anvende alle ingredienser!
0 kommentarer