Bliv mere bæredygtig med naturlige nonfood produkter

13 aug 2019 | Nyheder

Vores fokus på det naturlige og det bæredygtige er de seneste år steget markant og gør det stadig. Flere og flere former en hverdag præget af små – men vigtige – handlinger, der tilgodeser vores miljø og vores sundhed. Vi er blevet langt mere bevidste omkring både, hvilke råvarer vi vælger og ikke mindst, hvilke stoffer, der bruges i bearbejdningen af de råvarer. Og her er naturlighed altså et nøgleord. Vi efterspørger i højere og højere grad produkter, der er så naturlige og bæredygtige som muligt. Og det gælder især, når det kommer til fødevarer, pleje- og skønhedsprodukter og tøj.

Men trenden spreder sig fortsat. Også i hjemmet og husholdningen begynder vi at mærke den stigende efterspørgsel efter det naturlige. Særligt i køkkenet og badeværelset begynder vi at se, at flere konverterer til naturlige nonfood produkter. Og med god grund. Der er nemlig store fordele ved at skifte materialer som plastik og papir ud med nogle mere naturlige alternativer.

I dette indlæg kan du læse mere om nogle af de naturlige nonfood produkter, der findes, og hvordan disse kan bidrage til en mere bæredygtig livsstil.

Hvad er nonfood produkter?

Nonfood produkter er i bund og grund alle de produkter, som vi anvender i hverdagen, som ikke er fødevarer. Så uanset om vi beklæder os med det, smører det på vores hud eller på anden vis anvender et redskab, som ikke er spiseligt, så er det et nonfood produkt. En grydeske, en tandbørste, en plastikbeholder eller en serviet er alle eksempler på produkter, vi bruger næsten dagligt. Og fælles for dem er, at de alle kan påvirke miljøet negativt gennem det materiale de er lavet af, deres fremstillingsproces, og når vi er færdige med at bruge dem.

Men heldigvis er der grønnere alternativer til mange af disse nonfood produkter. Alternativer som har langt mindre negativ påvirkning af miljøet. Naturlige materialer som f.eks. birk, bøgetræ og bambus, tager i stigende grad over for bl.a. plastik, så vi alle sammen kan skifte vores hverdagsprodukter ud med et mere bæredygtigt alternativ.

Vælg de naturlige alternativer

Skån miljøet med naturlige produkter

Hvis du forsøger at omfavne en grønnere livsstil, er der visse ting, du bør vide for at kunne foretage flere bæredygtige valg i fremtiden. Der er stadig mange, der ikke tænker over, at de redskaber de bruger i køkkenet, i husholdningen og i hverdagen generelt, kan have den store indflydelse på miljøet. Men det kan de faktisk i høj grad. Både de råvarer, der bruges, de stoffer og materialer, der tilsættes og anvendes under fremstillingen og måden vi skiller os af med produkter på, kan være belastende for miljøet. Nedenfor dykker vi lidt ned i nogle af de ting, du bør være opmærksom på, hvis du vil gøre din hverdag mere naturlig.

Skift plastik ud med naturligt træ

En af de store syndere på miljøet er plastik. Dagligdagsprodukter som grydeskeer, skærebrætter, skåle osv. findes i plastikudgaver i rigtig mange køkkener og hjem. Og det kan være nok så gode og flotte produkter, men problemet med bl.a. plastik er dog, at det kan være utroligt skadeligt for vores klode. Udfordringen opstår først og fremmest ved selve produktionen af plastikprodukterne, da denne kræver skadelig kemi, hvilket giver en produktionsproces, der er hård for miljøet. Og efterfølgende bliver denne kemi i produkterne ført ind i dit køkken, og når produkterne er slidt op og skal smides ud, kan naturen ikke nedbryde dem.

Den stigende bevidsthed omkring konsekvenserne ved f.eks. plastik har ført til, at vi i højere og højere grad tyr til et andet og mere naturligt alternativ, nemlig træ. Produkter i træ er mindre belastende at producere, og kan nedbrydes af naturen, når vi smider dem ud. Går du på jagt efter nonfood produkter i træ, bør du være opmærksom på, hvilke træsorter, der er brugt. Vi har f.eks. valgt at forhandle produkter i kirsebærtræ, birketræ og bøgetræ, som er meget almindelige træsorter og derfor ikke har nogen indflydelse på verdens regnskove.

Læs mere om vores naturlige træprodukter her.

Brug bambus og genanvendte kartoner

Et andet materiale vi alle storforbruger er papir. Og køkkenrulle, servietter og toiletpapir er altså ikke produkter, vi bare kan undvære i vores liv. Men vi kan bruge papir, der er mere miljøvenligt.

I modsætning til plast er papir generelt lavet af et mere naturligt materiale, da den vigtigste ingrediens er træ. Men visse træsorter er efterhånden en knap ressource, og derfor er flere producenter de seneste år begyndt at finde alternativer, så vores forbrug af træ ikke skader miljøet. Et af de alternativer er bambus. Når en bambusplante ryddes, sætter den selv nye skud, og en ny bambusplante er klar inden for relativt kort tid. Derfor er papir lavet af bambus et produkt, der i høj grad kan bidrage til en mere bæredygtig livsstil.

Læs mere om bambuspapir fra Caboo.

Og når vi er ved emnet, så er en anden, og meget oplagt, måde at mindske forbruget af naturens ressourcer på selvfølgelig at genanvende. I stedet for at smide så mange ting ud, er en langt mere bæredygtig handling at genbruge dem. Og det gælder altså ikke kun for aflagt tøj og store møbler. Flere og flere hverdagsprodukter kan genanvendes, og nu kan du f.eks. også købe papir, der er lavet af mælke- og juicekartoner.

Læs mere om papiret fra Grazie Natural.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Biogan A/S
Møgelbakken 3-5
8520 Lystrup

CVR: DK 25 59 48 94

Kontakt

T: +45 86 74 07 71

M: kontor@biogan.dk

Man-tors: 09.00 - 15.30

Fredag: 09.00 - 13.00