Glutenfri muffins med blåbær
Lækre, glutenfri og laktosefri blåbærmuffins med sorghummel
Antal: 10 stk
Ingredienser
Bland først disse ingredienser og lad det trække i 5 minutter
- 1,2 dl mandeldrik
- 1 stort æg
- 2 store bananer (most)
- 6 spsk olie
- 1,5 tsk æblecidereddike
- 1 tsk vanilje ekstrakt
- 2,4 dl glutenfrie havregryn
Tilsæt nu disse ingredienser
- 1,8 dl sorghummel
- 4 spsk panela sukker
- 1 tsk natron
- 1/3 tsk salt
- 2 dl blåbær
Crumble topping
- 0,6 dl panela sukker
- 1 spsk sorghummel
- 1 spsk avokadoolie
- ½ tsk kanel
- 2 spsk havregryn eller hakkede nødder
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 205°C
- I en skål blandes mandeldrik, æg, moste bananer, olie, æblecidereddike, vaniljeekstrakt og glutenfrie havregryn. Lad det stå i 5 minutter.
- Tilsæt nu sorghummel, panela sukker, natron og salt. Vend det godt sammen.
- Tag nu 2 spsk sorghummel i en skål med blåbærrene. Bland godt rundt så alle bær er dækket af mel. Dette gør at bærene ikke vil falde til bunden af muffinene under bagningen.
- Kom bærene i dejen og vend dem forsigtigt rundt. Fyld nu muffins formene ca. 3/4 op med dejen.
Crumble topping
- Mix alle ingredienser i en lille skål. Brug en gaffel.
- Drys nu toppingen ud over alle de ubagte muffins og bag dem i ovnen. Bag muffins først ved 205°C i 10 minutter og skru så ovnen ned på 185°C og bag i yderligere 25 minutter.
- Lad kagerne køle af på bagepladen i 5 minutter og flyt dem så over på en bageplade.
0 kommentarer