Pulled seitan (vegansk kylling)
Seitan med konsistens som kylling. Strimlerne kan bruges i sandwich, på pizza eller i din yndlingssalat - mulighederne er mange
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 170 g seitanmel/hvedegluten
- 180 g kikærter fra dåse (eller 180 g kogte)
- 25 g gærflager
- 1 1/3 dl kogende vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 3 spsk olie
- 1 ½ spsk løgpulver
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 ½ tsk salt
- 1 ½ tsk æbleeddike
- Til marinade kan du evt. bruge barbecue sauce
Sådan gør du
- Start med at komme alle ingredienser udover seitanmelet i en blender. Blend til du har en ensartet masse, kikærterne skal være helt blendet
- Kom massen i en skål fra en røremaskine og tilsæt seitan, start med at ælte det med hænderne til massen hænger sammen
- Lad nu dejen blive æltet med en dejkrog i 15-20 min. Dette step er meget vigtigt, da det er nu glutendelen i melet bliver aktiveret.
- Nu skal du forme dejen som en pølse, og pakke den stramt ind i sølvpapir
- Fyld vand i en gryde og læg "pølsen" i en dampindsats
- Lad den dampe med låg i 90-100 minutter. Pas på vandet ikke koger ud
- Tag nu dejen op, og pak den ud. Lad den køle af i ca. 20 minutter
- Når dejen er kølet ned kan du rive stykker i den størrelse du foretrækker
- Nu kan du spise stykkerne som de er, du kan marinere dem med barbecue, eller riste dem på panden med lidt ekstra krydderier.
- Du kan bruge strimlerne på din pizza, i din burger eller i dine madpandekager.
0 kommentarer