Vegansk tzatziki

24 maj 2023 | Opskrifter

Vegansk tzatziki lavet på sojadrik

Prøv The Bridge Bio´s opskrift på vegansk tzatziki uden græsk yoghurt.
Ret: Tilbehør
Køkken: græsk
Keyword: plantebaseret, soja, tzatziki, vegansk

Ingredienser

  • 1 L sojadrik
  • 1 brev mælkesyrebakterier (omkring 18g mælkesyrebakterier Acidophilus & Bifidus)
  • 1 agurk
  • hvidløg
  • 10 ml ekstra jomfru olivenolie
  • salt
  • frisk purløg og dild
  • sprøde brødchips
  • Kalamata oliven

Sådan gør du

  • Varm sojadrikken op til 40-45 °C i en gryde.
  • Tag derefter gryden af komfuret og tilsæt bakteriekulturerne.
  • Nu skal massen syrnes de næste 8-12 timer, det er vigtig at opretholde en temepratur på 40-45 °C . Hvis du ikke er indehaver af en yoghurtmaskine, kan du stille gryden ind i din ovn ved laveste temperatur og med lågen på klem. Alternativt kan du komme væden i en steriliseret beholder med låg og hold den varm i en termotaske med en skål varm vand i bunden.
  • Når massen er syrnet, overtræk da indersiden af et dørslag med et sterilt viskestykke, hæld sojayoghurten i, og lad den derefter stå i køleskabet i et par timer eller mere.
  • Skræl agurken og fjern frøene med en teske
  • Riv din agurk og læg den i en si sammen med lidt salt for at fjerne overskydende væde.
  • Bland salt, citronsaft og olie en skål.
  • Kom yoghurten og agurken i skåle.
  • Press hvidløg og snit purløg og bland det hele sammen i skålen.
  • Lad det hvile i køleskabet en times tid.
  • Server med dild, sprøde brødchips og oliven.
  • Tzatziki kan opbevares i køleskabet 2-3 dage i en lukket beholder.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Biogan A/S
Møgelbakken 3-5
8520 Lystrup

CVR: DK 25 59 48 94

Kontakt

T: +45 86 74 07 71

M: kontor@biogan.dk

Man-tors: 09.00 - 15.30

Fredag: 09.00 - 13.00