Kanelsnegle har altid været en af familie favoritterne, og vi forstår virkelig godt hvorfor. Denne opskrift er så nem og gør kanelsneglene utrolig svampede – lige som de skal være. Mums!
Med vores panela rørsukker, kan du give de traditionelle kanelsnegle et lille twist af lakrids og honning.
Kanelsnegle
Ingredienser
- 1 dl vand
- 50 g gær
- 2 dl kløver sødmælksyoghurt
- 1 tsk salt
- 50 g sukker
- ½ dl rapsolie
- 425-450 g hvedemel
Fyldet:
- 100 g smør
- 185 g brun farin
- 3 ½ tsk stødt kanel
Sådan gør du
- Opløs gær i lillefingervarmt vand
- Tilsæt kløver yoghurt
- Tilsæt nu sukker, salt og olie.
- Kom melet i lidt efter lidt og ælt nu dejen godt til den er smidig. Pas på med melet, den skal lige netop slippe fingrene.
- Kom dejen i en skål med et rent viskestykker over og lad den hæve et lunt sted i en time
- Bland kanel med brun farin og mix det så der ikke er store klumper. Tag smørret ud så det kan blive blødt
- Efter en time, tages dejen ud på et let meldrysset bord. Rul nu dejen ud til en stor rektangel.
- Smør dejen med det bløde smør og fordel nu blandingen af brun farin og kanel. Brug dine fingre til at fordele det ligeligt ud over det hele.
- Rul dejen stramt (nemmest hvis man er to personer). Skær pølsen med en skarp kniv i 3-4 cm tykke skiver.
- Placer nu kanelsneglene på en dyb bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i 30 min. Tænd imens ovnen på 200°C varmluft
- Bag sneglene med lidt pisket æg og bag dem i ovnen i ca. 10-15 min. Hold øje med dem efter 8 minutter, da alle ovne bager forskelligt. De skal være gyldne på toppen
- Tag sneglene ud af ovnen og lad dem køle en smule.
- Kanelsneglene kan både nydes lune og kolde. Velbekomme!
Vi vil rigtig gerne høre hvad I synes om vores opskrift på kanelsneglene, så efterlad endelig en kommentar!
Hvis du ikke kan få nok af at bage, så har vi et stort inspirationsunivers med en masse opskrifter, som du kan finde lige her.
Du kan finde produkterne til sneglene hos din lokale Biogan forhandler.
0 kommentarer