Prøv denne nemme grøntsagstærte med græskarkerneolie som din aftensmad eller tilbehør til en lækker salat. Vi bruger vores græskarkerneolie, som giver det et lille pisk af græskar. Du kan finde den hos din lokale Biogan forhandler.
Grøntsagstærte med græskarkerneolie
Ingredienser
Dej
- 400 g speltmel
- 120 ml. græskarkerneolie native
- 6 spsk. vand
- ½ tsk. salt
Fyld:
- 600 g. creme fraiche
- 9 mellemstore æg
- 2 squash
- 2 røde peberfrugter
- 250 g. små svampe
- 300 g. broccoli
- 300 g. grønne bønner
- 3 spsk. græskarkerneolie native
- Peber
- 10 stænger timian
- 1 knivspids muskatnød
- 2 spsk. rasp
Sådan gør du
Dej
- Ælt mel, vand, græskarkerneolie og 1 tsk salt. Rul dejen ud til og kom den i en smurt springform (32 cm Ø, ca. 6 cm høj). Læg den på køl i ca. 30 minutter.
Fyld
- Rengør og vask courgetter, peberfrugter, svampe, broccoli og bønner. Halvér squashene på langs og skær dem i skiver. Skær peberfrugterne i strimler og halvér svampene. Del broccoli i små buketter. Kom bønnerne i kogende saltet vand i ca. 8 minutter. Tilsæt broccoli buketter efter 5 minutter. Varm olien i en stor gryde. Sautér paprika, courgetter og svampe i ca. 5 minutter, smag til med salt og peber. Lad afkøle.
- Vask timian og pluk bladene. Bland creme fraiche, æg og timian. Smag til med salt, peber og muskatnød.
- Drys dejen med rasp og fordel grøntsagerne. Hæld creme fraiche blandingen over og bag i midten af ovnen ved 180 ° C (varmluft: 160 ° C) i ca. 1 time.
0 kommentarer