Grødboller
Grødboller lavet på speltgrød
Ingredienser
Speltgrød
- 2 dl speltflager
- 4,5 dl vand
- ½ tsk salt
Bollerne
- 25 g gær
- 1 dl lunkent vand
- speltgrød
- ½-1 spsk salt
- 1 spsk sukker
- 325-350 g hvedemel
- 100 g groft mel
Topping
- Speltflager
Sådan gør du
- Kog speltflager, vand og salt i en gryde ved lav varme i 10-15. Lad efterfølgende grøden køle af.
- Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, sukker og speltgrøden.
- Kom nu melet i lidt efter lidt, hvis du bruger røremaskine lad den stå og køre i 10 minutter. Dejen skal slippe fra skålens kanter, men den skal stadig være lidt klistret. Det er meget vigtigt, der ikke kommer for meget mel i.
- Smør en skål med lidt olivenolie, og kom herefter dejen heri. Lad dejen stå og hæve ved stuetemperatur i 1 - 1½ time
- Tænd ovnen på 250°C over/under varme. Sæt en bageplade ind imens ovnen bliver varm. Tag en ny bageplade og vend den med bunden opad, læg et stykke bagepapir på.
- Dyp dine fingre i koldt vand, tag en klump dej og dyp den så ned i en skål med speltflager, og læg den på bagepapiret.
- Når du har gjort det ved alle bollerne, åbner du ovnen, og trækker forsigtigt bagepapiret med alle bollerne over på den varme bageplade.
- Skru ovnen ned på 225°C og lad bollerne bage i ca. 20 minutter eller til de er gyldne og lyder hule.
0 kommentarer