Grillet laks med citronolie
Saftig og smagsfuld laks grillet i avispapir, som giver en dejlig røget smag
Antal: 4 personer
Equipment
- Grill
Ingredienser
- 800 g laksefilet
- 200 g squash
- 200 g aubergine
- 200 g champignon
- 200 g tomater
- 2 rødløg
- 3 spsk olivenolie med citron
- Salt og peber
- 4 kviste timian
- 2-3 bundt bredbladet persille
- 2 lag avis
Sådan gør du
- Vask laksen, dup den tør og del den i 4 lige store stykker
- Vask grøntsager og skær dem i skiver. Skræl løgene og skær dem i fine ringe
- Læg et lag vasket persille på avispapiret og læg derefter laksestykkerne ovenpå. Fordel olivenolien ud over laksen og krydr med salt og peber
- Læg grøntsagerne, løg og timian oven på laksen
- Læg resten af persillen ovenpå som et låg. Læg nu resten af af persillen ovenpå, som et låg
- Luk avisen rundt om laksen, så den er helt pakket ind. Gennemvæd pakken i saltvand, så avispapiret bliver vådt
- Tilbered laksepakken på grillen i 20-25 min.
- Bemærk: Når man griller i avispapir, får laksen en lækker røgfyldt aroma. Det er dog vigtigt at laksen er helt dækket med persillen, så farven fra avisen ikke smitter af på laksen. Alternativt kan sølvpapir bruges.
0 kommentarer