Glutenfrit frugtbrød
Lækkert glutenfrit påskebrød med dadler
Ingredienser
- 3 æg
- 1,2 dl smeltet smør
- 2,5 dl sukker
- 3,5 dl varm mælk
- 1 pakke gær
- 1,2 dl lunkent vand
- 1 tsk vanilje
- 1 tsk muskatnød
- 1 tsk salt
- 11,8 dl glutenfrit mel (fx, rismel, majsmel eller anden variant)
- 150 g dadler skåret i stykker
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet. Pisk æggene til de er luftige. Tilføj nu sukker, smeltet smør, mælk, vanilje og gær-blandingen i æggene. Pisk godt sammen.
- Tilføj salt, muskatnød og halvdelen af melet. Tilsæt den ønskede mængde dadler og tilsæt så resten af dit mel.
- Lad røremaskinen ælte igennem i mindst 8-10 minutter. Lad det hæve i halvanden time. Slå dejen ned og fyld to smurte franskbrødsforme med dejen – lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.
- Opvarm ovnen til 175 C over og under varme. Bag brødet i 30 – 45 minutter. Test om brødet er færdigt.
- Lad brødet køle af i ovnen med lågen åben. Velbekomme!
0 kommentarer