Chokolademuffins med sorte bønner smager bare rigtig godt, og er en af vores favoritter, da det både smager godt og er utrolig nemt at lave. Prøv at skifte det almindelige rørsukker ud med vores Panela rørsukker, hvis du skal have en ekstra smagsoplevelse.
Chokolademuffins med sorte bønner
Antal: 15 stk
Ingredienser
- 100 g. mørk chokolade smeltet
- 240 g. kogte sorte bønner (ca. 100 g. tørrede bønner i blød i 10 timer) eller 1 dåse
- 100 g. smør blødt
- 200 g. rørsukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 æg
- 1 nip salt
- ½ dl. kakao
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over vandbad
- Vand og blend bønnerne i en blender
- Kom sukker og det smeltede smør i blenderen og blend, til massen er glat og samlet
- Kom smeltet chokolade i og blend igen. Eller brugen håndmixer og pisk det sammen
- Kom vanilje og salt i og derefter kakao, bagepulverog natron
- Blend/pisk ægget i
- Fyld kagemassen i 13-15 muffinforme og bag dem ved185 grader i 25-35 minutter
- Kan drysses med flormelis
Noter
Dejen er meget fast og ikke flydende som "normal" kagedej er. Dejen kan også kommes i en lille kageform og bages på samme måde.
Du kan finde alle produkterne hos din lokale Biogan forhandler eller på vores webshop.
Find andet bagværk lige her.
Er denne opskrift afprøvet? Der nævnes æg, men de fremgår ikkeaf ingredienslisten? Og slal der ikke noget væske i?
Hej 🙂
Opskriften er testet af. Vi ved godt, at det lyder lidt mærkeligt at der ikke skal væske i, men dejen skal være meget fast og det er derfor vi ikke kommer det i. Væsken kommer fra de lidt våde sorte bønner, ægget (som jeg har tilføjet til ingredienslisten), chokoladen og smørret.
Hilsen Biogan