Vi laver tit vegansk tzatziki med sojadrik som dyppelse ved siden af. Det er nemt og hurtigt at lave, og så smager det jo bare dejligt.
Vegansk tzatziki lavet på sojadrik
Prøv The Bridge Bio´s opskrift på vegansk tzatziki uden græsk yoghurt.
Ingredienser
- 1 L sojadrik
- 1 brev mælkesyrebakterier (omkring 18g mælkesyrebakterier Acidophilus & Bifidus)
- 1 agurk
- hvidløg
- 10 ml ekstra jomfru olivenolie
- salt
- frisk purløg og dild
- sprøde brødchips
- Kalamata oliven
Sådan gør du
- Varm sojadrikken op til 40-45 °C i en gryde.
- Tag derefter gryden af komfuret og tilsæt bakteriekulturerne.
- Nu skal massen syrnes de næste 8-12 timer, det er vigtig at opretholde en temepratur på 40-45 °C . Hvis du ikke er indehaver af en yoghurtmaskine, kan du stille gryden ind i din ovn ved laveste temperatur og med lågen på klem. Alternativt kan du komme væden i en steriliseret beholder med låg og hold den varm i en termotaske med en skål varm vand i bunden.
- Når massen er syrnet, overtræk da indersiden af et dørslag med et sterilt viskestykke, hæld sojayoghurten i, og lad den derefter stå i køleskabet i et par timer eller mere.
- Skræl agurken og fjern frøene med en teske
- Riv din agurk og læg den i en si sammen med lidt salt for at fjerne overskydende væde.
- Bland salt, citronsaft og olie en skål.
- Kom yoghurten og agurken i skåle.
- Press hvidløg og snit purløg og bland det hele sammen i skålen.
- Lad det hvile i køleskabet en times tid.
- Server med dild, sprøde brødchips og oliven.
- Tzatziki kan opbevares i køleskabet 2-3 dage i en lukket beholder.
Vi har et stort udvalg af plantebaseret produkter hos din lokale Biogan forhandler som du kan finde lige her. Du kan også finde andre skønne opskrifter på vores hjemmeside.
0 kommentarer