Vegansk spaghetti bolognese er en hverdagsklassiker vi alle elsker. Den er fyldig, skøn og lavet på ærtekød, grøntsager og en masse skønne krydderier og smage. Denne veganske bolognese er som vi kender den, men uden kød. Det har altid været en nem familie favorit, og det er denne udgave bestemt også.
Vegansk spaghetti bolognese
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg, hakket i små stykker
- 2 gulerødder, skåret i tern
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk basilikum
- 1 spsk timian
- 1 spsk oregano
- 1 laurbærblad
- 1 tsk chiliflager (valgfrit)
- 2,5 dl ærte kød
- 1½-2 spsk soja
- 2,5 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl tomatkoncentrat
- 8 dl hakkede tomater
- 2 spsk gærflager
- 1 dl frisk basilikum
- 400-500 g spaghetti
Sådan gør du
- Varm olivenolien i en stor gryde. Kom gulerødder og løg i gryden og sauter i ca. 5 min.
- Tilsæt peber, vent med saltet, da både sojaen og bouillonen vil give en masse salt.
- Tilsæt nu basilikum, oregano, timian, laurbærblad og chilliflager og bland godt. Tilsæt evt. mere olivenolie, hvis gryden er blevet for tør.
- Tilsæt hvidløg og steg 2-3 min.
- Kom nu dit ærtekød i gryden og bland godt, så det bliver dækket af grøntsagerne og krydderierne.
- Tilsæt soja, som vil give ærtekødet en lækker smag og farve.
- Tilsæt hurtigt bouillon til gryden, bland det hele godt sammen og lad det simre i 1-2 min.
- Tilsæt tomatkoncentrat, bland det godt og lad det stege i 1-2 min. Kom de hakkede tomater i.
- Når sovsen begynder at koge, er det vigtigt at du får det hele blandet godt sammen. Lad retten simre i 7-9 minutter ved medium-lav varme.
- Kog pastaen imens bolognesen simre. Server pasta med bolognese og hakket basilikum.
Du kan finde vores ærtekød og krydderier i den lokale Biogan forhandler eller på vores webshop.
Ærtekød kan typisk erstatte animalsk kød. Det har i sig selv ikke megen smag og skal derfor krydres godt eller tilberedes i en urtebouillon. Vi anbefaler det til blandt andet til lasagne, spaghetti bolognese og til bøffer.
0 kommentarer