Tarteletter med vege-ricotta

9 dec 2018 | Aftensmad, Forret, Opskrifter, Vegansk, Vegetarisk

Tarteletter med vege-ricotta

Ingredienser

Tarteletter:

  • 100 gram speltmel
  • 30 gram olivenolie
  • 30 gram vand
  • ½ tsk. salt

Grøntsagsricotta:

  • 1 liter Bridge sojadrik
  • 5 spsk. æbleeddike eller citronsaft
  • 1 bundt friske krydderurter: timian, dild, fennikel, persille, purløg, merian
  • 2 spsk. bagepulver
  • salt og peber efter smag

Noter

Kog sojadrik op, sluk for varmen og tilsæt eddike og omrør kort. Dæk til og lad
det stivne i nogle minutter, til du kan se hvide flager skilt fra den klare væske.
Hæld stivelsen i en slynge eller sigte dækket med et viskestykke og skyl det
blidt med varmt vand for at skylle rester fra eddiken væk. Lad det tørre i viske-
stykket til det er solidt, men stadig blødt. Krydder med bagepulver, krydderier,
salt og peber.
Bland mel med salt i en skål, tilsæt olie og ælt det. Tilsæt vand og ælt til dejen
er glat og homogen. Rul den tynd og skær den ud i 5 cirklen. Vand aluminium
muffinforme på hovedet, smør med til olie og læg dejskriverne over dem, så de
flugter med kanterne. Prik toppen med en gaffel og bag ved 180oC i cirka 20 min.
Tag forsigtigt tarteletterne af formene. Når de er helt kolde, fyldes de med
vege-ricottaen med en sprøjtepose.
[bloginn id="Tarteletter med vege-ricotta"]

0 kommentarer

Biogan A/S
Møgelbakken 3-5
8520 Lystrup

CVR: DK 25 59 48 94

Kontakt

T: +45 86 74 07 71

M: kontor@biogan.dk

Man-tors: 09.00 - 15.30

Fredag: 09.00 - 13.00