Svampet squashkage med valnødder
Vegansk, lækker og svampet squashkage med valnødder og frosting
Antal: 1 portion
Ingredienser
- 350 g økologisk hvedemel
- 250 g økologisk brun farin
- 150 g økologiske valnødder
- 2 dl økologisk smagsneutral olie
- 2 dl økologisk plantemælk
- 4 tsk økologisk stødt kanel
- 2 tsk økologisk stødt kardemomme
- 1 knivspids økologisk stødt nellike
- 2 tsk økologisk vaniljesukker
- Skallen fra 1 økologisk citron
- 2 tsk salt
- 1 tsk økologisk natron
- 1 tsk økologisk bagepulver
- 1 økologisk revet squash
Creme cheese frosting
- 1 bæger vegansk smørreost
- 1 tsk økologisk vaniljepulver
- Skallen fra en økologisk appelsin
- Skallen fra en økologisk citron
- 2 spsk økologisk appelsinsaft
- 1 spsk økologisk citronsaft
- 1 knivspids havsalt
Sådan gør du
- Start med at riste valnødderne på en tør pande (rist evt. 50 g. ekstra som pynt til kagen)
- Bland derefter først de tørre ingredienser : mel, sukker, krydderier, salt, natron, bagepulver, de ristede og groftknuste valnødder- og derefter plantemælk, olie, citronsaft, revet citronskal og revet squash. For en mere fedtfattig kage, kan en ½ dl olie skiftes ud med ½ dl plantemælk
- Kom dejen i en form smurt med lidt olie og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca 45 min. Stik en kniv eller en strikkepind i den, hvis der ikke er noget dej der hænger ved, er den færdig
- Rør den veganske cremecheese frosting sammen, men lad kagen køle helt af inden du kommer den på. Pynt evt med ristede valnødder og lidt revet appelsinskal
0 kommentarer