Rødbedesuppe med seitan

5 jan 2022 | Opskrifter

Prøv vores lækre rødbedesuppe med seitan og feta! Det kan næsten kun blive en familie favorit derhjemme. 

Seitan er en god kilde til protein til dine retter og her bruger vi det som topping sammen med feta. 

Rødbedesuppe med seitan og feta

Ret: Suppe

Ingredienser

  • 250 g melede kartofler
  • 3 rødbeder
  • 700 ml grøntsagsbouillon
  • 2 fed hvidløg
  • timian
  • salt og peber
  • eddike
  • olivenolie
  • 1 bæger sojayoghurt

Seitan:

  • 170 g Biogan seitanmel (hvedegluten)
  • 180 g kikærter fra dåse (eller 180 g kogte)
  • 25 g gærflager
  • 1 1/3 dl kogende vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 3 spsk olie
  • 1 ½ spsk løgpulver
  • 2 tsk  hvidløgspulver
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk æbleeddike
  • Til marinade kan du evt. bruge barbecue sauce

Topping og tilbehør:

  • 1 pakke  feta eller tofu
  • pinjakerner
  • brød efter ønske

Sådan gør du

  • Gør rodfrugterne klar:
    Forvarm ovnen til 220°C (varmluft: 200°C). Rengør rodfrugterne grundigt og skræl dem. Skær kartofler og rødbeder i ca. 2 cm store tern. Pil hvidløgene og hak dem fint. Opløs bouillonen i 700 ml kogende vand.
  • Kog suppen:
    Svits halvdelen af hvidløgene i en stor gryde med 1–2 spsk. olivenolie i et par minutter ved jævn varme. Kom rødbeder og kartofler i gryden og sauter rodfrugterne i 2 min. Tilsæt bouillonen og lad suppen simre under låg i ca. 20 min.
  • Tilberedning af seitan:
    Start med at komme alle ingredienser (med undtagelse af seitanmel) i en blender. Blend til du har en ensartet masse - kikærterne skal være helt blendet.Kom massen i en skål til røremaskinen og tilsæt seitanmel. Start med at ælte det med hænderne til massen hænger sammen. Lad nu dejen blive æltet med en dejkrog i 15-20 min. Dette step er meget vigtigt, da det er nu glutendelen i melet bliver aktiveret.
    Nu skal du forme dejen som en pølse og pakke den stramt ind i sølvpapir. Fyld vand i en gryde og læg "pølsen" i en dampindsats. Lad den dampe med låg i 90-100 minutter. Pas på vandet ikke koger ud.
    Tag nu dejen op og pak den ud. Lad den køle af i ca. 20 minutter. Når dejen er afkølet, kan du rive stykker af i den størrelse du foretrækker. Denne opskrift kan også bruges til pulled seitan.
  • Blend suppen:
    Blend suppen til den har en cremet konsistens og smag til med salt, peber, timian og 1 spsk. eddike. Vend halvdelen af sojayoghurten i og tilsæt evt. lidt mere væske.
  • Smuldr fetaen:
    Smuldr fetaen i små stykker enten med fingrene eller med en gaffel. Portionsanret suppen i skåle og pynt med seitan og feta. Servér evt. suppen med brød til.

Du kan finde seitan på vores webshop eller hos din lokale biogan forhandler. 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Biogan A/S
Møgelbakken 3-5
8520 Lystrup

CVR: DK 25 59 48 94

Kontakt

T: +45 86 74 07 71

M: kontor@biogan.dk

Man-tors: 09.00 - 15.30

Fredag: 09.00 - 13.00