Har du aldrig hørt om orzotto med pistaciepesto og svampe? Det er en italiensk ret, som minder om risotto. Forskellen er, at i orzotto bruger vi Orzopasta, som ligner ris men er en pasta.
Man kan altid skifte vores fyld ud med ens egne favoritter.
Orzotto med pistaciepesto og svampe
Lækker vegansk cremet orzotto med svampe, pistaciepesto og soja cuisine
Ingredienser
- 350 g orzopasta*
- 1,3 liter grøntsagsbouillon
- 120 g pistaciepesto (kan kan laves ud af 90 g. rå pistacienødder og 30 g. smagsneutral olie)
- 230 g svampe (rens og skær ud i skiver)
- 1 stort skalotteløg
- 120 g soja cuisine*
- pistacienødder til pynt
- olivenolie, salt og peber*
Sådan gør du
- Hak skalotteløget fint og sauter det med en spsk olivenolie i en stor pande
- Kog en liter vand og kom bouillonen i til den er opløst
- Tilsæt svampene. Kom orzopastaen i en si og skyl den grundigt
- Kom orzopastaen ned til svampene og lad det stege med i 2-3 minutter
- Tilsæt bouillonen lidt efter lidt, imens du blander, ligesom når du laver en risotto.
- Når alt bouillonen er tilsat (eller når orzottoen er rette konsistens) og absorberet i orzottoen blande du din pistaciepesto med soja cuisine og tilsætter det til din orzotto. Smag til med salt og peber.
- Lad retten køle en smule ned inden servering, og server med hakkede pistacienødder på toppen.
Noter
*Kan findes på biogans webshop.
Man kan svitse løgene sammen med 1 dl. hvidvin og toppe retten med noget parmesanost.
Find din orzopasta på vores webshop eller hos den lokale biogan forhandler.
Hvad synes du om opskriften?
0 kommentarer