Olivenbrød
Ingredienser
- 250 gram speltmel
- 1 pakke tørgær
- 150 ml pinot
- 100 ml olivenolie
- 3 æg
- 1/4 tsk. havsalt
- 100 gram parmesan
- ½ tsk. oregano
- 2 tsk. provence krydderier
- 100 gram pinjekerner
- 50 gram solsikkekerner
- 100 gram grønne oliven uden sten
- 100 gram soltørrede tomater
Noter
Bland mel og gær i en skål og tilsæt hvidvin og olivenolie under omrøring. Dæk dejen og stil den til hævning i 30 minutter et lunt sted. Hak oliven. Bland æg og salt i dejen. Derefter parmesan, krydderier, pinjekerner og solsikkekerner. Tilsæt til sidst hakkede oliven og soltørrede tomater. Hæld dejen i smurt dejform og lad den hæve i 45 minutter. Varm ovnen op til 200oC og bag brødet i 1 time til det er gyldent. Lad det køle af på en rist.
[bloginn id="Olivenbrød"]
0 kommentarer