Ønsker du at lave din hjemmelavet yoghurt vegansk? Du kan altid bruge vores mandeldrikog en vegansk yoghurt.
Hjemmelavet yoghurt
Ingredienser
- 2 l. økologisk mælk
- 1 dl. økologisk yoghurt naturel
- 4-6 glas med låg
Sådan gør du
- Varm langsomt mælken op i en gryde ved middel varme. Rør med jævne mellemrum. Varm op til ca. 85 grader for at dræbe eventuelle bakterier - det er temperaturen lige før at mælken begynder at boble (ikke koge). Brug evt. et termometer
- Tag gryden af og køl mælken ned til omkring 40 grader. Du kan sætte den i køleskabet eller i en stor skål med koldt vand, for at afkøle den hurtigere. Det er vigtigt at mælken ikke bliver koldere end 38 grader eller varmere end 42 grader, da gæringsprocessen da standser
- Varm dine glas op med kogende vand, imens du venter på at mælken køler ned. Varm dehydratoren op til 42 grader
- Når mælken har nået den rette temperatur, tilsættes 1 dl yoghurt
- Fyld dine glas og sæt låg på. Stil glassene i dehydratoren ved 42 grader i 8-12 timer
- Tilsæt smag og tilbehør efter ønske
Hvis du vil prøve at lave en anden af vores morgenmads opskrifter, bliver du nødt til at prøve vores morgenmadspizza.
0 kommentarer