Lækre granola bar med tranebær, mandler og kakaonibs. De er helt perfekte til madpakken, mellem snack eller når der er besøg. Vi har brugt vores eget kakaonibs som er et sundere alternativ til mørk chokolade.
Granola bar med tranebær, mandler, og kakaonibs
Lækre granola bars med poppet spelt, tranebær, mandler og kakaonibs. Perfekt som en snack, eller i madpakken
Antal: 12 stk
Ingredienser
- 5 dl havregryn
- 4 dl poppet spelt
- 2 dl mandler* smittede
- 1,6 dl kakaonibs*
- 2 dl tranebær*
- 1,8 dl honning*
- 2,3 dl mandelsmør
- 0,6 dl kokosolie*
- 2 tsk vanilje ekstrakt
- 1/4 tsk salt
Sådan gør du
- Beklæd et fad (23x33) med bagepapir
- I en skål blander du havregryn, poppet spelt, mandler, cacaonibs og tranebær
- I en lille gryde tilsætter du mandelsmør, kokosolie og honning. Lad det smelte over medium varme, rør ofte. Når blandingen begynder at boble, fjern gryden fra varmen og tilsæt salt og vanilje. Hæld blandingen over havregrynsblandingen og rør til det hele er blandet godt
- Hæld blandingen i det forberedte fad. Nu skal du presse massen sammen, brug evt. bunden af et glas, smør det med lidt olie, og sørg for at få det presset godt ned i bunden og ud til kanterne af fadet
- Dæk fadet til med husholdningsfilm og kom det i køleskabet i mindst 1 time. Gerne længere. Skær nu ud til små granola barer, og opbevar dem et koldt, mørkt sted, evt. køleskabet.
Noter
*Kan findes i biogans sortiment
Kan du ikke få nok af at bage? Vi har et stort inspirationsunivers med en masse opskrifter til bagværk og retter. Gå på jagt efter flere opskrifter lige her.
0 kommentarer