Glutenfrit fuldkornsbrød med brun hirsemel

15 aug 2022 | Opskrifter

Glutenfrit fuldkornsbrød med brun hirsemel er et godt alternativ til det traditionelle fuldkornsbrød med hvedemel.

Mangler du en opskrift som passer perfekt til glutenallergikere eller har du lyst til at eksperimentere med andre mel sorter?

Glutenfrit fuldkornsbrød med brun hirsemel

Ingredienser

  • 200 g brun hirsemel
  • 100 g fuldkornsrismel
  • 100 g boghvedeflager
  • 55 g majsstivelse
  • 20 g gær - glutenfri
  • 30 g LOPPEFRØSKALLER (psyllium)
  • 14 g salt
  • 15 g honning
  • 1 æggehvide
  • 700 g vand
  • kokosolie (mild) fra Bio Planete

Sådan gør du

  • Bland mel med majsstivelsen.
  • I en anden skål rør du gæren ud med lunkent vand.
  • Tilsæt salt, honning og æggehvide til gærblandingen.
  • Tilsæt nu loppefrøskallerne og pisk grundigt i 10 sekunder. 
  • Kom melblandingen i og rør til til dejen er jævn.
  • Lad nu dejen hvile i 5 minutter og vend den herefter ud på en lettere olieret bordplade og form dejen til en kugle.
  • Smør en ren skål med olie og lad dejen hæve heri et lunt sted 1 times tid.
  • Fold et rent viskestykke ud på køkkenbordet, og gnid lidt rismel ind i det. Læg det over skålen med den melede side opad. 
  • Vend forsigtig dejen ud på klædet med rismel og løft det derefter tilbage i skålen, således at klædet ligger nederst.
  • Drys nu en blanding af hirsemel og ris på den del af dejen der vender opad i skålen og fold klædet over dejen.
  • Lad brødet hæve i 3-4 timer på en lun placering.
  • Varm ovnen op til maksimal varme med en bageplade eller en bagesten midt i ovnen.
  • Vend dejen ud på den varme bagesten, eller på bagepapir, som du skubber ind på bagepladen.
  • Bag brødet i 20 minutter, og skru herefter ned på 250°.
  • Bag brødet færdigt, til det har en kernetemperatur på 99°. Samlet bagetid er ca. 50-60 minutter. 
  • Køl brødet helt af på en rist, inden du skærer i det.

 

Du kan se alle vores produkter på vores webshop eller finde dem hos din lokale Biogan forhandler.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Biogan A/S
Møgelbakken 3-5
8520 Lystrup

CVR: DK 25 59 48 94

Kontakt

T: +45 86 74 07 71

M: kontor@biogan.dk

Man-tors: 09.00 - 15.30

Fredag: 09.00 - 13.00