Glutenfri vaniljekranse er et must som en af julens småkager. Vores opskrift gør dem sprøde men uden at smuldre.
Vi bruger vores ris– og kartoffelmel, da det er utrolig nemt at bage med.
Glutenfri vaniljekranse
Ingredienser
- 250 g. smør blødt
- 25 g. vaniljesukker
- 250 g. sukker
- 1 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 125 g. kartoffelmel
- 300 g. rismel
Sådan gør du
- Rør vaniljesukker, sukker og det bløde smør sammen - gerne med en håndmixer
- Bland rismel, kartoffelmel og bagepulver sammen
- Kom tørblandingen og ægget ned i skålen med smørmassen.
- Når dejen er ensartet kommes den i køleskabet - gerne natten over eller mindst et par timer. Det vigtigste er, at dejen er helt kold, hvis de skal holde formen og blive til flotte runde vaniljekranse.
- Når dejen er klar til at blive formet kommer du den i en sprøjtepose med en stjernetyl.
- Pres dejen forsigtigt ud af sprøjteposen mens du laver cirkler - det er nemmest hvis du laver det direkte ned på bagepapir.
- Bag vaniljekransene ved 180° varmluft. I vores ovn skal de have ca. 10 minutter, men det er vigtigt at holde øje med dem.
- De er færdige når de er brune i kanten uden at blive for mørke.
Noter
Find alle vores produkter hos din lokale Biogan forhandler eller på vores webshop.
Kan du ikke få nok af at bage? Se alle vores opskrifter på bagværk lige her.
0 kommentarer