Vi har prøvet at lave glutenfri sorghum-mandel småkager, og vi lyver ikke når vi siger, at de smager helt fantastisk. Derudover er de nemme at lave! Det kan næsten ikke blive bedre. Vi har brugt flere forskellige varianter af vore glutenfri mel. De er gode til
Glutenfri sorghum-mandel småkager
Ingredienser
- 1,2 dl smør blødt
- 1,2 dl kokosblomstsukker*
- 2 æg (hvide og blomme skilt fra hinanden)
- 3,5 dl mandelmel*
- 2,4 dl sorghummel*
- 0,3 dl majsstivelse
- 1 tsk bagepulver*
- 1/4 tsk natron
- 1/4 tsk salt*
- 1 spsk sort sesam*
Sådan gør du
- Pisk det bløde smør med sukkeret til det er luftigt. Skil hviderne fra blommerne.
- Tilsæt æggehviderne til sukker-smør blandingen og pisk det godt
- Bland nu sorghummel, mandelmel, bagepulver, natron, salt og majsstivelse i en anden skål.
- Forsigtigt bland de tørre ingredienser i den våde blanding, mix til du har en dej. Hvis dejen er for blød, kan du komme den i fryseren i 30 min.
- Forvarm ovnen til 175°C
- Form dejen til en land pølse og skær stykker der er på størrelse med en valnød.
- Flad dem ud, så de får en rund småkageform. Placer dem på en bageplade med bagepapir
- Pisk æggeblommerne så de bliver flydende og pensel nu småkagerne med blommerne
- Kom bagepladen med småkagerne i ovnen og bag dem i 10 minutter.
- Efter de 10 minutter tager du kagerne ud af ovnen. Nu skal de pensles med æggeblomme igen, men også drysses med sesam. Da småkagerne er varme, skal du efter hver småkage du har penslet drysset med sesam og trykket dem let ned i kagen.
- Bag nu igen småkagerne i ovnen, denne gang i 7 minutter
- Fjern bagepladen fra ovnen og lad dem køle helt ned.
Noter
Du kan altid finde vores produkter på hjemmesiden, eller i din lokale Biogan forhandler.
Vil du prøve andet end vores glutenfri sorghum-mandel småkager? Vi har et hel masse forskellige opskrifter som du kan finde lige her.
Efterlad gerne en kommentar om hvad du synes om småkagerne eller har et tip til hvordan de kan blive ekstra gode – vi elsker at høre fra jer.
0 kommentarer