Glutenfri boller
Antal: 10 boller
Ingredienser
- 30 gram gær
- 6 dl lunkent vand
- 1 tsk. honning
- 1 ½ tsk. æblecidereddike
- 1 ½ tsk. groft salt
- 400 gram melblanding fx rismel
- 50 gram majsmel
- 30 gram loppefrøskaller
- Sesamfrø til pynt - prøv også sorte sesamfrø
Noter
Rør vand, gær og honning sammen og lad det stå nogle minutter.
Kom de tørre ingredienser i en skål for sig og bland dem godt.
Rør eddiken i væsken, tilsæt de tørre ingredienser og rør godt med elpisker eller røremaskine, gerne 5-10 min. Dejen skal være jævn og blød.
Lad dejen hæve i 45 min. Hæld den ud på et meldrysset bord. Del den 10-12 dele og form hver dele til en bolle. Læg bollerne på en bagplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min. Pensl bollerne med vand og drys med lyse eller sorte sesamfrø.
Bag dem i 15-18 minutter ved 225 grader og lad dem køle af på en rist, inden de skæres. [bloginn id="Glutenfri boller rigtig"]
Kom de tørre ingredienser i en skål for sig og bland dem godt.
Rør eddiken i væsken, tilsæt de tørre ingredienser og rør godt med elpisker eller røremaskine, gerne 5-10 min. Dejen skal være jævn og blød.
Lad dejen hæve i 45 min. Hæld den ud på et meldrysset bord. Del den 10-12 dele og form hver dele til en bolle. Læg bollerne på en bagplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min. Pensl bollerne med vand og drys med lyse eller sorte sesamfrø.
Bag dem i 15-18 minutter ved 225 grader og lad dem køle af på en rist, inden de skæres. [bloginn id="Glutenfri boller rigtig"]
0 kommentarer