Glutenfri æblekage med mandel- og kokosmel

10 jul 2020 | Bagværk, Dessert, Opskrifter

Glutenfri æblekage med mandel- og kokosmel

Smagsfuld æblekage uden gluten
Forb. tid50 minutter
Ret: Dessert, Snack, Tilbehør
Antal: 1 bradepande

Ingredienser

Kagedej

  • 125 g smør
  • 4 stk æg
  • 50 g kokosmel
  • 100 g mandelmel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk johannesbrødkernemel
  • 100 g kokosblomstsukker
  • 1 knivspids fint havsalt
  • 1 tsk vaniljepulver

Topping

  • 4 stk æbler
  • 1 stk citron saften heraf
  • 1 tsk kokosblomstsukker
  • 50 g mandelsplitter

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 C
  • Kom bagepapir i en bradepande eller springform
  • Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde, og lad det køle af
  • Skær æblerne i tyndeskiver og kom citronsaft henover dem, og stil dem til side
  • Bland æg, sukker og salt med en håndmixer i 5 minutter. Tilsæt det smeltede smør og rør igen
    Rør kokosmel, mandelmel, johannesbrødkernemel, vaniljepulver og kanel sammen i en skål og tilsæt det til kagedejen.
  • Spred kagedejen ud i bradepanden
  • Fordel æbleskiverne på toppen og drys med sukker og mandelsplitter
  • Bages i ovnen i 30-35 minutter til kagen er gylden på toppen
  • Afkøl kagen
  • Kan serveres portionsanrettet evt. med en skefuld creme fraiche

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Biogan A/S
Møgelbakken 3-5
8520 Lystrup

CVR: DK 25 59 48 94

Kontakt

T: +45 86 74 07 71

M: kontor@biogan.dk

Man-tors: 09.00 - 15.30

Fredag: 09.00 - 13.00