Banan-daddel muffins med rød linsemel
Lækre muffins med banan, honning og dadler som er smagt til med kanel. Perfekt til kaffen eller til børnenes madpakker.
Ingredienser
- 100 g dadler uden sten
- ½ tsk natron
- 0,8 dl kogende vand
- 2 modne bananer
- 2 æg
- 0,6 dl olivenolie
- 0,8 dl honning
- 1½ tsk vaniljesukker
- 190 g rød linsemel
- 2 tsk fine loppefrøskaller
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 2 tsk chiafrø
Sådan gør du
- Start med at hakke dadlerne og kom dem i en skål med natron og kogende vand. Dæk til og lad det stå i 10 minutter til det blødt
- Forvarm ovnen til 170 grader
- I en anden skål moses bananerne, og tilsæt så æg, olie, honning og vanilje. Bland godt og sæt til side
- Si linsemel, loppefrøskaller, bagepulver og kanel i en stor skål og tilsæt chiafrø
- Tilsæt dadlerne til bananerne og mix det godt sammen
- Kom den våde blanding i melblandingen og bland godt
- Brug en ske til at fylde muffinsformene (ca. 2/3 fyldt)
- Bag kagerne i ca. 20 minutter. Lad kagerne køle ned i 5 minutter før du lægger dem på en rist.
- Opbevar dem i en lufttæt beholder
0 kommentarer