Go Back

Italiensk minestrone suppe

lavet på friske grøntsager og perlebyg
Ret: Suppe
Køkken: Italiensk

Ingredienser

  • 100 g. kogt perlebyg
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 1-2 spsk. olivenolie (til stegning)
  • 1,5 liter grøntsagsfond (3 bouillontern)
  • 6 små gulerødder
  • 150 g. grønne bønner
  • 200-300 g. solmodne tomater
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Vask bladselleri og skær dem i tynde skiver.
  • Steg det hele i lidt olivenolie ved middel varme i en stor gryde, indtil løgene er blevet bløde. Rør med jævne mellemrum.
  • Tilsæt grønsagsfond, samt lidt salt og peber.
  • Lad det hele småkoge i 20 minutter.
  • Skræl gulerødderne og skær dem i
    mundrette stykker.
  • Vask bønnerne og bræk enderne af. Skær dem i mundrette stykker.
  • Vask tomaterne og skær dem i store tern.
  • Tilsæt nu alle grønsagerne og lad det hele simre i ca. 15 minutter, imens perlebyggen koger. (Følg anvisningen på posen).
  • Smag suppen til med salt og peber.