Varm langsomt mælken op i en gryde ved middel varme. Rør med jævne mellemrum. Varm op til ca. 85 grader for at dræbe eventuelle bakterier - det er temperaturen lige før at mælken begynder at boble (ikke koge). Brug evt. et termometer.
Tag gryden af og køl mælken ned til omkring 40 grader. Du kan sætte den i køleskabet eller i en stor skål med koldt vand, for at afkøle den hurtigere. Det er vigtigt at mælken ikke bliver koldere end 38 grader eller varmere end 42 grader, da gæringsprocessen da standser.
Varm dine glas op med kogende vand, imens du venter på at mælken køler ned. Varm dehydratoren op til 42 grader.
Når mælken har nået den rette temperatur, tilsættes 1 dl yoghurt.
Fyld dine glas og sæt låg på. Stil glassene i dehydratoren ved 42 grader i 8-12 timer.
Tilsæt smag og tilbehør efter ønske.