Go Back

Glutenfri muffins med blåbær

Lækre, glutenfri og laktosefri blåbærmuffins med sorghummel
Antal: 10 stk

Ingredienser

Bland først disse ingredienser og lad det trække i 5 minutter

  • 1,2 dl mandeldrik
  • 1 stort æg
  • 2 store bananer (most)
  • 6 spsk olie
  • 1,5 tsk æblecidereddike
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 2,4 dl glutenfrie havregryn

Tilsæt nu disse ingredienser

  • 1,8 dl sorghummel
  • 4 spsk panela sukker
  • 1 tsk natron
  • 1/3 tsk salt
  • 2 dl blåbær

Crumble topping

  • 0,6 dl panela sukker
  • 1 spsk sorghummel
  • 1 spsk avokadoolie
  • ½ tsk kanel
  • 2 spsk havregryn eller hakkede nødder

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 205°C
  • I en skål blandes mandeldrik, æg, moste bananer, olie, æblecidereddike, vaniljeekstrakt og glutenfrie havregryn. Lad det stå i 5 minutter.
  • Tilsæt nu sorghummel, panela sukker, natron og salt. Vend det godt sammen.
  • Tag nu 2 spsk sorghummel i en skål med blåbærrene. Bland godt rundt så alle bær er dækket af mel. Dette gør at bærene ikke vil falde til bunden af muffinene under bagningen.
  • Kom bærene i dejen og vend dem forsigtigt rundt. Fyld nu muffins formene ca. 3/4 op med dejen.

Crumble topping

  • Mix alle ingredienser i en lille skål. Brug en gaffel.
  • Drys nu toppingen ud over alle de ubagte muffins og bag dem i ovnen. Bag muffins først ved 205°C i 10 minutter og skru så ovnen ned på 185°C og bag i yderligere 25 minutter.
  • Lad kagerne køle af på bagepladen i 5 minutter og flyt dem så over på en bageplade.