Go Back

Kikærteomelet

Lækkert alternativ til den "almindelige" omelet med æg
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 60 g kikærtemel
  • 25 g rismel
  • 25 g majsmel
  • 200 g havredrik
  • 1 stor porrer (eller to små)
  • 1 spsk gærflager
  • 1 håndfuld frisk persille
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Forbered dejen ved at blande de tre meltyper sammen med et piskeris, og tilsæt så havredrikken lidt efter lidt, imens du pisker. Sørg for det er pisket godt sammen, for at undgå klumper. Brug evt. en elpisker.
  • Lad det hvile i 30 minutter.
  • Tag nu porren og snit den i i tynde ringe. Steg nu porren på en pande med olie og lidt salt. Lad porren blive blød. Lad det køle ned.
  • Når porren er kold. hældes den i dejen sammen med hakket persille, gærflager, salt og peber.
  • Brug den samme pande, tilsæt blot lidt ekstra olie. Hæld dejen i panden og fordel det ligeligt ud med bagsiden af en ske.
  • Dæk panden til evt med et låg eller sølvpapir. Lad omeletten tilberede over medium/lav varme.
  • Efter 7-8 minutter burde omeletten kunne løsnes fra panden. Start i siderne og bevæg dig længere ind. Vend omeletten og giv den 5 minutter på den anden side.