Go Back

Glutenfrit frugtbrød

Lækkert glutenfrit påskebrød med dadler

Ingredienser

  • 3 æg
  • 1,2 dl smeltet smør
  • 2,5 dl sukker
  • 3,5 dl varm mælk
  • 1 pakke gær
  • 1,2 dl lunkent vand
  • 1 tsk vanilje
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 tsk salt
  • 11,8 dl glutenfrit mel (fx, rismel, majsmel eller anden variant)
  • 150 g dadler skåret i stykker

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet. Pisk æggene til de er luftige. Tilføj nu sukker, smeltet smør, mælk, vanilje og gær-blandingen i æggene. Pisk godt sammen.
  • Tilføj salt, muskatnød og halvdelen af melet. Tilsæt den ønskede mængde dadler og tilsæt så resten af dit mel.
  • Lad røremaskinen ælte igennem i mindst 8-10 minutter. Lad det hæve i halvanden time. Slå dejen ned og fyld to smurte franskbrødsforme med dejen – lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.
  • Opvarm ovnen til 175 C over og under varme. Bag brødet i 30 – 45 minutter. Test om brødet er færdigt.
  • Lad brødet køle af i ovnen med lågen åben. Velbekomme!