Go Back

Biksemad med jackfruit

Lækker krydret med med kartofler, jackfruit og edamame bønner
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Antal: 2 portioner

Ingredienser

  • 300 g kartofler - skrællet og skåret i 8 mm skiver
  • 1 dåse jackfruit i saltlage - skyl og pres fri fra væde
  • 100 g edamamme bønner uden skræl
  • 300 ml vand
  • 100 ml soja cuisine
  • 2 spsk jordnøddeolie
  • 1 spsk tamari (sojasovs)
  • spsk tomatkoncentrat
  • 1 spsk sennep
  • 1 mild chili skåret i små stykker
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 spsk fine gærflager
  • 2 tsk kokosblomstsukker
  • ½ tsk gurkemeje
  • 2 spsk hakket persille

Til jackfruitsmarinaden

  • 3 spsk vand
  • 1 spsk jordnøddeolie
  • 1 spsk tamari
  • 1 spsk kartoffelstivelse
  • 1 spsk fine gærflager
  • ½ tsk kokosblomstsukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Start med at bland alle ingredienser til marinaden - undtagen olien
  • Pres jackfruiten fri fra vand og put den herefter i skålen med marinaden og bland godt. Tilsæt salt og peber
  • Varm olien i en pande og steg jackfruiten i 3 minutter. Kom den herefter op på en tallerken og læg den til side.
  • Tilsæt olie til panden og steg kartoflerne på hver side i ca. 4 minutter, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt derefter ingefær, gurkemeje og tomatkoncentrat, sauter kort og hæld 300 ml vand ved.
  • Kog op, og tilføj tamari, sukker, salt og peber. Kog i 8 minutter
  • Rør til sidst sennep, gærflager og og soja cuisine i, og lad det simre i yderligere 2 minutter. Tilsæt til sidst jackfruiten og smag til med salt og peber
  • Server med drysset persille