Go Back

Linsegryde med tomat og krydderier

Smagfuld gryderet med linser og krydderier
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid45 minutter
Ret: Hovedret
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 tsk karry
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • ½ spsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk chiliflager
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g linser efter eget valg
  • 1 flaske mosede tomater

Græsk yoghurt med mynte og agurk

  • 1 håndfuld mynte
  • 2,5 dl græsk yoghurt
  • ½ agurk
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • salt
  • sort peber

Sådan gør du

  • Skyl linserne til vandet er klart
  • Hak hvidløg og riv ingefær
  • Varm olien i en gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg og ingefær. Rør rundt i et minut
  • Tilsæt herefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager, svits yderlige i et minuts tid, rør imens
  • Kom linserne, grøntsagsbouillon og de mosede tomater i gryden
  • Skru ned på middel varme
  • Lad det simre ca. 30-40, til linsegryden har den ønskede konsistens
  • Smag til sidst til med salt og peber

Græsk yoghurt med mynte og agurk

  • Hak mynte fint, og skær agurken i helt små tern
  • Bland mynten og agurken i den græske yoghurt
  • Tilføj presset hvidløg, spidskommen, salt og peber