Go Back

Glutenfri boller

Lækre glutenfri morgenboller

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 1 tsk honning
  • 1 1/2 tsk æblecidereddike
  • 1 1/2 tsk groft salt
  • 400 g melblanding
  • 50 g majsmel
  • 30 g loppefrøskaller

Sådan gør du

  •  Rør vand, gær og honning sammen og lad det stånogle minutter
  • Kom de tørre ingredienser i en skål for sig og bland dem godt
  • Rør eddiken i væsken, tilsæt de tørre ingredienser og rør godt med elpisker eller røremaskine, gerne 5-10 min. Dejen skal være jævn og blød
  • Laddejen hæve i 45 min
  • Drys lidt mel på bordet og hæl dejen ud. Del den i 10-12 boller og form hvert stykke til en bolle
  • Lægbollerne på en bagplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min
  • Pensel bollerne med vand og drys med lys eller sort sesamfrø
  • Bag dem i 15-18 min ved 225 grader og lad dem køle af på en rist, inden de skæres