Go Back

Vegansk pålægssalat

Ingredienser

  • 120 gram gulerødder
  • 120 gram fine ærter
  • 250 gram kartofler
  • 5 cornichons
  • 1 håndfuld grønne oliven
  • 1 håndfuld kapers
  • 350/400 gram vegansk mayonnaise

Vegansk mayonnaise:

  • 200 ml Bridge sojadrik
  • 200 ml majsolie
  • 50 ml olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. gurkemeje til farve
  • lidt salt

Noter

Hæld sojadrik i en mikseskål. Tilsæt citron, eddike, sennep og gurkemeje og blend. Tilsæt løbende olie til blandingen tykner. Hvis det ikke tykner, tilsæt da lidt mere olie, til den får en cremet konsistens.
Tilsæt salt, eddike og/eller citron efter smag. Lad det stå på køl, for at tykne yderligere.
Skær gulerødder og kartofler i små tern og kog dem separat i letsaltet vand. Blancher ærterne i få minutter. Skyld syltede agurker, capers og oliven og hak i små stykker. Bland disse sammen med grøntsagerne og rør mayonnaise i. Lad det stå i nogle timer i køleskabet eller allerbedst natten over.